Merk
Vrije breedte
Reikwijdte

Werkplaatskranen

Wist u dat het woord 'kraan’ is afgeleid van het Oud-Griekse woord voor 'kraanvogel’? Net als de vogel verheffen werkplaatskranen zich in de hoogte. Daarbij hijsen of verplaatsen ze allerlei grote en zware goederen. Wij bieden u betrouwbare en veilige werkplaatskranen, van mobiele zwenkkranen tot stationaire portaalkranen en kolomzwenkkranen, met verschillende hijsvermogens.

In de categorie Werkplaatskranen bieden wij u producten van de volgende merken aan: Vetter, Thern, EUROKRAFTpro, EUROKRAFTbasic.

Meest verkocht
Aantal artikelen: 151
Weergave:

Werkplaatskranen: van portaalkranen tot zwenkkranenBij het woord ''kraan'' denkt u aan een bouwplaats? Wij denken eerst aan onze praktische zwenk-, portaal- en werkplaatskranen. Tenslotte zorgen deze voor soepele werkprocessen in montage- en magazijnhallen en kunnen ook zonder kraanrijbewijs worden bediend.
Wat onze werkplaatskranen onderscheidtÉén ding hebben onze werkplaatskranen met hun grote familieleden gemeen. Ze zijn specialisten voor het heffen en verplaatsen van zware voorwerpen. Of het nu gaat om gereedschappen, machines of componenten, kranen van VINK LISSE verplaatsen zonder enige moeite ladingen tot 3000 kilogram en dit honderd keer of meer per dag. Denk hierbij aan onze zwenkkranen met vermogen van 500 kg, 1000 kg of 150 kg, ons assortiment is erg ruim.Daarbij blijkt het kleine formaat, vooral bij binnentoepassing, een voordeel. Niet alleen heeft u hier geen kraanmachinist nodig, onze werkplaatskranen doen hun werk ook in een kleine ruimte. Als zij hiermee klaar zijn, kunnen zij in veel gevallen gewoon worden verwijderd.
Deze werkplaatskranen zijn bij ons verkrijgbaarDe ene kraan is de andere niet, datzelfde geldt voor een bouwterrein, maar ook voor het gebruik in de werkplaats. Bij VINK LISSE vindt u verrijdbare en stationaire werkplaatskranen voor vrijwel elk gebruiksdoel:


  • Verrijdbare portaalkranen van aluminium of staal

  • Kolom- en wandzwenkkranen

  • Werkplaatskranen

  • Contragewichtkranen


Wanneer welk type kraan de juiste is, hangt vooral af van het gebruiksdoel.
Heb ik een portaalkraan, werkplaatskraan, of andere kraan nodig?De locatie en het doel zijn doorslaggevend. Als u de kraan permanent op een vaste locatie wilt gebruiken, wordt een stationaire oplossing aanbevolen. Portaalkranen met zwenkwielen kunnen worden geduwd of getrokken. Ze zijn zeer geschikt voor reparatie- en montagewerkzaamheden op wisselende locaties.Zwenkkranen combineren verschillende stappen: heffen, zwenken en verplaatsen. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt, om producten van de ene transportband naar de andere te heffen. In de uitvoering als wandzwenkkraan nemen ze op de vloer weinig ruimte in en kunnen op iedere hoogte worden bevestigd. Voor ruimtes met beperkte hoogtes vindt u bij ons lage kolomzwenkkranen in een compact ontwerp.Als allrounder voor het heffen en transporteren van zware dozen, boxen en andere voorwerpen op een dagelijkse werkdag, adviseren wij een werkplaatskraan. Als u heel dicht naar voorwerpen toe wilt rijden, kunt u het beste een contragewichtkraan gebruiken. Als het voorwerp dat u wilt vervoeren op een pallet staat, kunt u beide tegelijk vervoeren zonder van de kraan naar de stapelen te moeten switchen. Alles wat u daarvoor nodig heeft, is een kraanvork.Andere producten voor hef- en transportactiviteiten naast zwenkkranen en andere kranenNaast kranen in verschillende uitvoeringen zijn bij ons in de shop ook een brede selectie aan andere hef- en hijsapparaten verkrijgbaar, van een vorkhefwagen, via de minilift naar de stapelaar. U schaft onze producten inclusief deskundig advies aan. Neem contact met ons op, wij helpen u bij de keuze.