0800-2358 465 
Particulieren Zakelijke klanten

Merkkeuze

Resultaten verfijnen
(meerdere filters mogelijk)

Nettoprijs

Nettoprijs beperken

-
Merk
Belastbaarheid
Lengte
 

Sjorbanden, spanbanden

Wij raden sjorbanden en spanbanden aan voor het professioneel zekeren van grote transportgoederen. De materialen polyester en staal hebben een lage rek en zijn bestand tegen veroudering. Hierdoor bent u verzekerd van een lange levensduur van de producten. Beveilig nu de lading met sjorbanden en spanbanden!
Er zijn 15 artikelen gevonden
| | |
Sjorband
standaardratel, max. trekkracht 2000 kg, VE = 2 stuks
Excl. BTW
vanaf 33,90
Sjorband
standaardratel, max. trekkracht 5000 kg, VE = 2 stuks
Excl. BTW
vanaf 74,90
Sjorband
standaardratel met spitse haak, max. hijsvermogen 500 kg, VE = 2 stuks
Excl. BTW
vanaf 48,90
Sjorband
standaardratel, max. hijsvermogen 500 kg, VE = 2 stuks
Excl. BTW
vanaf 33,90
Sjorband
standaardratel met spitse haak, max. hijsvermogen 2000 kg, VE = 2 stuks
Excl. BTW
vanaf 54,90
Sjorband
standaardratel met spitse haak, max. hijsvermogen 5000 kg, VE = 2 stuks
Excl. BTW
vanaf 79,90
Sjorband
trekratel met lange hendel en spitse haak, max. hijsvermogen 5000 kg, VE = 2 stuks
Excl. BTW
vanaf 109,-
Sjorband
standaardratel en karabijnhaak, max. trekkracht 500 kg, VE = 2 stuks
Excl. BTW
vanaf 39,90
Sjorband
standaardratel met karabijnhaak, max. hijsvermogen 2000 kg, VE = 2 stuks
Excl. BTW
vanaf 69,90
Sjorband
standaardratel met karabijnhaak, max. hijsvermogen 5000 kg, VE = 2 stuks
Excl. BTW
vanaf 109,-
Sjorband
klemslot, max. hijsvermogen 500 kg, VE = 10 stuks
Excl. BTW
vanaf 62,90
Sjorband voor boordwand
belastbaarheid 1000 kg
Excl. BTW
74,90
Pfeifer - Sjorband
universeel ankerrailbeslag 1826, max. draagvermogen 750 kg
Excl. BTW
18,49
KRANE rubberen spanband
zwart/rood, VE = 2 stuks
Excl. BTW
16,95
Nieuw
Sjorband met drukratel
voor ladingzekering met combi-rails, VE = 2 stuks
Excl. BTW
vanaf 26,90
Er zijn 15 artikelen gevonden

Sjorbanden en spanbanden – Veilig onderwegRiemen vastmaken is verplicht, niet alleen voor personen. Degene die het transportgoed niet voldoende zekert, riskeert, dat het in de volgende bocht omkiept of dwars over het laadvlak komt te liggen. In het ergste geval leidt het tot ernstige ongevallen. Dan is het fijn dat u bij VINK LISSE sjorbanden en sjornetten kunt aanschaffen, die ook standhouden bij hoge krachten.Hoe worden sjorbanden of spanbanden gebruikt?Met sjorbanden of spanbanden trekt u uw lading vast aan, zodat deze daar blijft waar hij hoort. Hiervoor staan meerdere methoden tot uw beschikking. Heel vaak wordt gekozen voor vastsjorren. Hierbij spant u uw sjorband over de lading en bevestigt u deze aan beide zijden van het laadvlak. Met de ratel die op de riem zit, zorgt u voor voldoende spanning waardoor het transport goed naar beneden wordt gedrukt en schuiven wordt voorkomen. Het is nog beter om bovendien gebruik te maken van een antislip mat.Als er op het transportgoed aanslagpunten aanwezig zijn, kunt u ook kiezen voor diagonaal of schuin vastsjorren. In beide gevallen maakt u de band direct vast aan de lading en aan het laadvlak. Hoeveel sjorbanden u nodig heeft, is afhankelijk van meerdere factoren: het gewicht van de lading, de afmetingen en de staat van de laadruimte. Ook het draagvermogen van de spanbanden speelt een hoofdrol. Bij twijfel: beter een band te veel dan te weinig.Welke soorten sloten zijn beschikbaar voor sjorbanden?Sjorbanden zijn verkrijgbaar met verschillende soorten sloten.  • Een klemslot: hierbij kan de band in de ene richting door het slot worden getrokken en in de andere wordt deze geblokkeerd.

  • Een ratel: u spant de band door de hendel van de ratel in te drukken. Op deze manier kunnen al aanzienlijke voorbelastingskrachten worden gegenereerd. Dit geldt nog meer voor lange hefboomratels.


De bevestiging van banden aan de zijwand of op de laadruimte vergemakkelijkt eindbeslagen met spits- of karabijnhaken.Hoe lang kun je spanbanden gebruiken?Hoogwaardige sjorbanden zijn duurzaam als ze tegen beschadiging worden beschermd. Dit wordt bijvoorbeeld bereikt door het gebruik van kantbescherming. Toch kan ondanks alle voorzichtigheid wel eens iets per ongeluk gebeuren, daarom is de jaarlijkse controle van banden door een geautoriseerd persoon wettelijk verplicht. Als er barsten, scheuren, vervormingen of andere schade wordt geconstateerd, is het tijd om de oude band door een nieuwe te vervangen.Hetzelfde geldt overigens ook als het identificatielabel ontbreekt of niet meer leesbaar is. Anders riskeert u een hoge boete bij een politiecontrole.Hoe kunnen transportgoederen nog meer worden vastgemaakt?In plaats van een band kunt u ook een net gebruiken. Onze sjornetten met geïntegreerde snelspanners zijn eenvoudig te bevestigen. Ze vormen een praktische oplossing als u meerdere goederen op een pallet wilt vervoeren en wilt voorkomen dat kleine goederen zich tijdens het rijden verplaatsen.Mocht u nog vragen hebben over sjorbanden en -netten? Vraag het ons. Wij beantwoorden graag al uw vragen over ladingzekering, maar ook over hefapparaten en hefgereedschappen, aanslagkettingen, hijsbanden en onze andere producten voor een probleemloze werkdag.

MOBIEL GEOPTIMALISEERDE WEERGAVE GEWENST?

De KAISER+KRAFT webshop is nu ook beschikbaar in een nieuwe mobiele versie die voor u voortdurend verder wordt ontwikkeld.
De mobiele weergave proberen
Producten vergelijken