Antislipmatten voor ladingzekering

Antislipmat voor vrachtwagens: de geschikte onderlaag tegen beschadiging van de vrachtwagenU kunt nauwelijks goedkoper voldoen aan de voorschriften voor ladingzekering: Een antislipmat voor vrachtwagens en bestelwagens is een belangrijk detail om pallets en andere goederen veilig van A naar B te verplaatsen. Het enige belangrijke is dat u een paar instructies opvolgt.Wat is er nodig bij het gebruik van een antislipmat?In de richtlijn VDI 2700 vindt u alle specificaties over wat een geschikte antislipmat is voor het beveiligen van de lading en hoe deze wordt gebruikt:  1. Antislipmatten voldoen aan de hoogste eisen voor treksterkte (min. 0,6 N/mm²), rek bij breuk (min. 60%) en statische wrijving. Dit betekent dat conventionele bouw- en rubberen matten geen haalbaar alternatief zijn.

  2. Ze mogen nooit uitsluitend worden gebruikt voor het vastzetten van de lading, maar zijn een bijkomend detail. Er moeten sjorbanden en andere producten worden gebruikt.

  3. Een antislipmat als rolproduct of eindproduct wordt niet alleen gebruikt op de vloer van de transportwagen, maar ook onder banden om de lading vast te zetten of als tussenlaag tijdens het stapelen.


U kunt snel de juiste pasvorm van de mat en lading controleren: De bevestigingslaag moet nog steeds zichtbaar en zichtbaar zijn onder de poten van een europallet of tussen betondelen. Deze visuele test wordt ook uitgevoerd door de autoriteiten. Indien deze negatief is, wordt een boete opgelegd.Welke antislipmat gebruik ik waarvoor?Een belangrijke onderscheidende factor is de materiaalkwaliteit, die afhankelijk van de lading en het gewicht wordt gekozen. PU-matten zijn een allrounder, terwijl complexere polymeren uitzonderlijk veerkrachtig zijn. Daarnaast is een hoogwaardige antislipmat op rol bestand tegen vele stoffen zoals zuren en oliën. Zo wordt de antislipmat ook een beschermende laag voor kleine lekkages tijdens het transport.De sterkte van de antislipmat bepaalt ook hoe zwaar de te bevestigen goederen kunnen zijn. Bovendien, hoe ongelijker de vloer waarop de goederen worden vervoerd, hoe dikker en hoger de kwaliteit van de mat moet zijn.Heb je meer nodig? Andere producten voor een uitgebreide ladingbeveiliging zijn verkrijgbaar in onze winkel.Deze producten kunnen ook interessant voor u zijn:Palletframes | Krimpfolies | Hijsvoorzieningen | Zwenkkranen | Werkplekmatten | Hoekbeschermingen