Terug
Handboek

Uitdaging klimhulp

U moet er altijd op letten, dat uw ladders en steigers voldoen aan de norm. Alleen dan bent u in geval van schade verzekerd. Ladders en steigers moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen, zodat ze ook veilig zijn. In onze categorie leest u welke normen voor welke klimhulpen gelden.

Uitdaging klimhulp wt$

De vloer maakt het verschil

Uitdaging klimhulp wt$

Werkplatformen zijn niet bijzonder hoog en hun sta-oppervlak is normaal gesproken lekker breed. Dat geeft in ieder geval een gevoel van meer veiligheid dan staan op een ladder of trap. Nog belangrijker dan de breedte van het staoppervlak is het materiaal. Afhankelijk van de omgeving zijn er passende platformoppervlakken verkrijgbaar. In onze categorie werkplatformen geven wij u meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

Gevaren herkennen

Bij rolsteigers is het niet alleen belangrijk dat deze volgens de norm zijn geproduceerd, maar vooral dat het gedrag van de werknemers die gebruikmaken van de steiger veilig is. Bedrijfsvoorschriften waarin werknemers worden geïnformeerd over mogelijke gevaren en hoe deze kunnen worden voorkomen, kunnen helpen om het benodigde bewustzijn te bereiken. In de categorie Rolsteigers vindt u meer over gedragsregels: van de opbouw en het gebruik tot en met het vervoer.

Uitdaging klimhulp wt$

De rechte hoek

Twee inudstrietrappen

Industrietrappen moeten voldoen aan bepaalde afmetingen en hellingshoeken om te kunnen voldoen aan de norm. Afhankelijk van de plaats waar de trap staat, is het nodig dat deze brandbestendig, weerbestendig of bestand tegen chemicaliën is. U kunt erachter komen wat industrietrappen veilig maakt in de desbetreffende categorie.

Veilige sporten

Ladders moeten jaarlijks getest worden en voldoen aan specifieke eisen, afhankelijk van het type. In de categorie Ladders informeren wij u onder meer over de gewijzigde richtlijnen voor aanlegladders langer dan 3 meter. Niet alleen de norm EN 131 met zijn controleverplichting is belangrijk, maar u moet ook goed geïnformeerd zijn over de gebruikersrichtlijnen om ongevallen te vermijden.

Uitdaging klimhulp wt$

Stabiel

Uitdaging klimhulp wt$

De norm EN 14183 bepaalt hoe trappen moeten zijn gemaakt, zodat zij voor bedrijven het label ’veilig’ kunnen dragen. In de categorie Trappen hebben wij voor u de belangrijkste bepalingen met betrekking tot de constructie van deze klimhulpen op een rijtje gezet.

Onze topcategorieën uit dit handboek