0800 235 8465 

Resultaten verfijnen
(meerdere filters mogelijk)

Nettoprijs

Nettoprijs beperken

-
Uitvoering ventilatoren
 

Fans – tegen de hitte
Zomer, zon, fans – in de zomer zijn de praktische ventilator goud waard. Afgezien van het feit dat sommige medewerkers bij onjuist gebruik van airconditionings verkouden worden, zijn deze ook niet in elk kantoor of elke werkplaats aanwezig. In ons online assortiment vindt u hoogwaardige fans voor deskundig gebruik in het bedrijf. Het aanbod bevat bijna elk model. De plafondventilator, optimaal in grote ruimtes, de draaiende staande ventilator, de onder het bureau geplaatste kolomventilator en de tafelventilator voor persoonlijk gebruik – ze zijn meestal in het kantoor te vinden. Stille plafondventilatoren en draagbare versies voor op de werkvloer zijn geschikt voor grote ruimtes als opslaghallen, landschapskantoren en fitnessstudio's. Ook voor industriële bedrijven en werkplekken voor gevaarlijke stoffen zijn er radiale fans en trommelventilatoren. Of nu de machines gekoeld moeten worden of de medewerkers het hoofd koel moeten houden, ventilators maken het werk lichter en zijn een voordelig alternatief voor de airconditioning.

Fans in het bedrijf
Hoewel ongeveer twee derde van het stroomverbruik van de Duitse industrie de aandrijving van elektromotoren ten deel valt, en daardoor hier ook het meeste kan worden bespaard, verbruiken ventilators toch ook ongeveer elk zevende kilowattuur van de stroom die door de industrie wordt verbruikt. De zoektocht naar mogelijkheden om energie te besparen, hoeft dus niet te worden beperkt tot productiemachines of de werkplaatsinrichting. Op het gebied van ventilatie en airconditioning kan door eenvoudige maatregelen het stroomverbruik worden verlaagd. De efficiëntste mogelijkheden om energie te besparen liggen in enkele maatregelen die slechts deels uit technische aanpassingen bestaan: een warmtepomp voor warmteterugwinning gebruiken, fans naar behoefte regelen, indirecte verdampingskoeling gebruiken, passieve koelsystemen (nachtventilatie) installeren, het principe van trigeneratie gebruiken. Fans behoren volgens de arbeidsveiligheidsvoorschriften tot de verplaatsbare elektrische bedrijfsmiddelen. Ze moeten regelmatig worden gecontroleerd om gevaren voor het bedrijf uit te sluiten die door het gebruik van de apparaten kunnen ontstaan. Het onderwerp arbeidsveiligheid en fans betreft ook geluidsisolatie, want de geluidsbelasting door een tafel- of vloerventilator kan zeer hoog zijn. Daarom is het raadzaam meteen technisch geoptimaliseerde, geluidsarme apparaten aan te schaffen. Een stille ventilator wordt vaak niet eens opgemerkt, alle andere kunnen ook het geconcentreerd werken moeilijk maken.

Ventilators

Het is zomer. De buitentemperatuur bedraagt 35 °C. De lucht in het kantoor is muf. De airconditioning in uw winkel is uitgevallen. De machines in uw bedrijf lopen warm. Het is tijd voor fans! Wij bieden varianten aan voor een lauwwarm zuchtje tot en met een frisse wind.
Er zijn 17 artikelen gevonden
| | |
Excl. BTW
vanaf 179,10
Excl. BTW
vanaf 82,-
Tafelventilator
h x b x d = 470 x 355 x 270 mm
Excl. BTW
vanaf 35,65
Vloerventilator met draaggreep
staal verchroomd, ventilator met 3 standen
Excl. BTW
vanaf 106,50
Excl. BTW
vanaf 59,90
Excl. BTW
vanaf 264,-
Industriële ventilator
staand model IPX4
Excl. BTW
273,-
Excl. BTW
vanaf 91,20
Vloerventilator
geheel metaal verchroomd, 3-standenschakelaar
Excl. BTW
vanaf 97,-
Excl. BTW
363,-
Excl. BTW
vanaf 102,90
Excl. BTW
258,50
Excl. BTW
vanaf 112,20
Er zijn 17 artikelen gevonden
Producten vergelijken