0800 235 8465 
Particulieren Zakelijke klanten

Resultaten verfijnen
(meerdere filters mogelijk)

Nettoprijs

Nettoprijs beperken

-
Kogeldiameter
Kogelmateriaal
 

Kogelpotten

Hier laat u de kogel rollen: uw transportgoed kan via kogelpotten snel worden omgeleid of gedraaid. Optimaliseer uw arbeidsprocessen en richt uw transportsysteem in met kogelpotten.
Er zijn 14 artikelen gevonden
| | |
Excl. BTW
vanaf 15,40
Kogelpot met flens
kunststof kogel
Excl. BTW
vanaf 12,95
Excl. BTW
vanaf 17,95
Kogelpot met bevestigingselement
roestvast stalen kogel
Excl. BTW
vanaf 10,49
Excl. BTW
vanaf 8,29
Excl. BTW
vanaf 9,49
Excl. BTW
vanaf 14,49
Excl. BTW
vanaf 15,95
Kogelpot massief met flens
roestvast stalen kogel
Excl. BTW
vanaf 19,49
Excl. BTW
vanaf 11,95
Excl. BTW
vanaf 16,49
Er zijn 14 artikelen gevonden
Op rolletjes.
Kogelpotten heeft iedereen wel eens gezien. Als dit niet bij een toevoervoorziening van een machine of bij een pers was, dan misschien bij de pakketaanname in het plaatselijke postkantoor of op de luchthaven. Dat kogelpotten op tal van verschillende plaatsen worden gebruikt, is niet verwonderlijk: ze zijn de oplossing voor het snel verschuiven, draaien en ombuigen van zware lasten. Met behulp van de kogels worden pakketten, koffers of werkstukken op wissels en kruisingen in de goede richting doorgeleid. Vaak zijn ze verbonden met transportbanden, rollenbanen of kogeltafels en dragen zo bij aan de goede werking van speciaal vervaardigde transportinstallaties.

Het kiezen van de juiste kogelpot
Bij het selecteren van kogelpotten moet echter op verschillende zaken worden gelet: de grootte, het gewicht en de afmeting van het transportgoed. Ook moet bij de combinatie van kogelpotten de mogelijke afstand tussen de afzonderlijke kogels worden berekend, zodat het transportgoed niet daartussen klem komt te zitten. De kleinste kantlengte van het transportgoed wordt gedeeld door 2,5. Om te weten hoeveel een kogelpot kan dragen, moet u altijd uitgaan van drie ondersteunende kogelpotten. Daarom onze tip: verdeel het gewicht van uw zwaarste transportgoed door 3 en voeg er voor de veiligheid nog iets aan toe. Zo weet u zeker dat uw transportmateriaal eenvoudig verplaatst kan worden en niet vastloopt door een te zwaar gewicht. De kogelpotten zijn doorgaans allen voorzien van een viltafdichting welke in olie is gedrenkt, dit beschermd de kogelpot tegen corrosie en en vervuiling, maar draagt daarnaast bij aan een soepele beweging van de kogel. Bestel uw kogelpotten eenvoudig bij VINK LISSE.
Producten vergelijken