Merk
Werkhoogte
Uitvoering ladder

Aanlegladders

Zoals de naam al aangeeft, staat de ladder ergens tegenaan. Waar tegenaan? Wanden of steigers zijn hiervoor bijzonder geschikt, omdat deze steunpunten stabiel en dus veilig zijn. U bent klaar om op hoogte te gaan werken!

In de categorie Aanlegladders bieden wij u producten van de volgende merken aan: Guenzburger, KRAUSE, Layher, Altrex, euroline, HYMER, ZARGES.

Meest verkocht
Aantal artikelen: 32
Weergave:

Wat moet ik weten over aanlegladders?Ladders zijn producten om mee te nemen. Ladders zijn veelzijdig inzetbaar. Ladders zijn gewoon ladders. Daar is niet veel aan uit te leggen. Of is dat misschien wel zo? Heeft u zich intensief beziggehouden met de ladders in uw bedrijf? Wie gaat bij u over de controle en het onderhoud? Welke normen zijn van toepassing op ladders? Wij geven u hierover graag meer informatie. Richtlijnen zorgen er niet alleen voor dat uw ladders betrouwbaarder zijn, maar zorgen er ook voor dat u juridisch sterk staat.Welke norm is voor mij belangrijk?De EN 131 is binnen Europa de meest bekende norm van toepassing op mobiele ladders. Hieronder vallen de delen EN 131-1 tot EN 131-7. In de eerste drie delen staat welk type ladders er zijn, hoe ze gebouwd en gecontroleerd worden en welk kenmerk ze moeten hebben, dan nog welke informatie in de gebruikshandleiding moet staan. Het is overigens niet alleen zo dat ladders worden gecontroleerd en indien nodig verbeterd, ook de norm zelf wordt als daar behoefte aan is veranderd. Vanaf 1 januari 2018 moeten bijvoorbeeld alle aanlegladders die langer zijn dan 3 m een draagbalk hebben. Hier kunt u meer over deze veranderde norm vinden.Waar moet ik bij het gebruik van ladders op letten?Zelfs als uw ladders voldoen aan de geldende normen, moet u zich ook houden aan belangrijke regels voor gebruikers. Dit kan ongevallen voorkomen. Een ladder is in principe geen werkplek. Dit betekent dat de moeilijkheidsgraad van opdrachten op de ladder laag en de arbeidsduur zo kort mogelijk moeten zijn. Ladders kunnen bijvoorbeeld alleen tijdens bouwwerkzaamheden worden gebruikt als de werkhoogte minder dan 7 meter bedraagt en de activiteit niet langer dan 120 minuten duurt. U moet in elk afzonderlijk geval controleren of steigers, industriële trappen, werkplatforms of bokladders beter passen bij de taak. Dit geldt vooral als er grote voorwerpen, zware gereedschappen of grote en zware bouwmaterialen op het werk moeten worden gebruikt. Alles wat zwaarder is dan 10 kg, mag in principe niet op een ladder omhoog worden gedragen.Gebruik daarom dus altijd alleen die ladders of trappen voor het werk die geschikt zijn. Zorg dat ze op een stabiele ondergrond staan en stel ze zo op, dat ze veilig begaanbaar zijn. Let ook op de gebruikershandleiding. Het belangrijkste is te vinden aan de hand van pictogrammen op het product. Ladders moeten volgens EN 131 geschikt zijn voor een laadvermogen van ten minste 150 kg.Welke ladders zijn hier verkrijgbaar?Wij leveren alleen ladders van bekende fabrikanten en merken zoals Günzburger of KRAUSE. Via filters kunt u kiezen over welke eigenschappen uw ladders moeten beschikken: moeten ze mobiel en / of opvouwbaar zijn? Moeten ze aan één kant of aan beide zijden begaanbaar zijn? Hoe lang moeten de ladders zijn? Klik eerst op de belangrijkste eigenschap en selecteer vervolgens uit andere opties. Mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.Welke informatie is er nog meer?

Deze producten kunnen ook interessant voor u zijn:Telescoopladers | Trapladders | Sportenladders | Tredenladders | Aluminium ladders | Draagbalken | Guenzburger industriële trappen | Guenzburger bokladders