Aanlegladders

Zoals de naam al aangeeft, staat de ladder ergens tegenaan. Waar tegenaan? Wanden of steigers zijn hiervoor bijzonder geschikt, omdat deze steunpunten stabiel en dus veilig zijn. U bent klaar om op hoogte te gaan werken!

In de categorie Aanlegladders bieden wij u producten van de volgende merken aan: MUNK, KRAUSE, Layher, Altrex, euroline, HYMER, ZARGES.

Merk
Werkhoogte
Uitvoering ladder
Relevant
Aantal artikelen: 35

Aanlegladders – wat u moet weten over het gebruik ervanDe ervaring leert dat werken op hoogte altijd risico's inhoudt. Voor de inzet op het werk betekent dit: Aanlegladders moeten aan bepaalde eisen voldoen en de gebruikers moeten rekening houden met bepaalde veiligheidsbeginselen. Wij geven informatie over de DIN-norm, het gebruik en de certificering van aanlegladders.Welke DIN-norm is van toepassing op aanlegladders?De DIN EN 131 is waarschijnlijk de bekendste Europese norm voor mobiele ladders. Hierin staat hoe ladders moeten worden benoemd, geconstrueerd, gecertificeerd en gemarkeerd en welke informatie in de gebruiksaanwijzing moet worden opgenomen. Zo bepaalt de verordening bijvoorbeeld ook dat aanlegladders van aluminium of hout die meer dan 3 meter hoog zijn, sinds 01-01-2018 een dwarsbalk moeten hebben.Meer informatie over de wijziging van de norm DIN EN 131.Waarop moet worden gelet bij het gebruik van aanlegladders?Om tegen stellingen te leunen of om hogere plaatsen te bereiken: Aanlegladders zijn geschikt voor een breed scala van werktoepassingen. Om de nodige arbeidsveiligheid te garanderen, zijn echter enkele gebruiksregels van belang. De ladders moeten bijvoorbeeld altijd beveiligd zijn tegen wegglijden. Veilige aanleg- en droge, stabiele steunpunten zijn onontbeerlijk.In principe moeten de moeilijkheidsgraad en de duur van de werkzaamheden op de ladder zo laag mogelijk zijn. Zo mogen aanlegladders alleen voor bouwwerkzaamheden worden gebruikt als de werkhoogte minder dan 7 meter bedraagt en de activiteit niet langer dan 120 minuten duurt. Als voor het werk zwaar gereedschap of omvangrijk bouwmateriaal (meer dan 10 kg) nodig is, zijn steigers, industriële trappen of zelfs werkplatforms een goed en veilig alternatief voor aanlegladders.Aanlegladders kopen bij VINK LISSEBij VINK LISSE hebben wij uitsluitend aanlegladders volgens de DIN-EN norm in voorraad van gerenommeerde fabrikanten en merken zoals Günzburger of KRAUSE. Met onze filterfuncties kunt u al een voorselectie maken en alleen de aanlegladders met bepaalde eigenschappen weergeven. Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar een model met een bepaalde stahoogte, kunt u de selectie beperken met behulp van de filters.Indien u vragen heeft over de selectie van aanlegladders, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wilt u ook meer weten over het gebruik van aanlegladders? Dan vindt u meer informatie in onze inkoophandboeken:

Deze producten kunnen ook interessant voor u zijn:Telescoopladers | Trapladders | Sportenladders | Tredenladders | Aluminium ladders | Draagbalken | Guenzburger industriële trappen | Guenzburger bokladders