Borden voor brandbeveiliging

Heeft u borden voor brandbeveiliging volgens ASR A1.3 / ISO 7010 nodig? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Ontdek onze soorten borden en leer alles over de benodigde herkenningsafstanden.

Soort bord
Materiaal
Eigenschap
Relevant
Aantal artikelen: 12

Borden voor brandbestrijding bij brandWat te doen bij brand? Activeer het brandalarm, verlaat het gebouw en/of probeer de brand te blussen. Dat is het antwoord. Waar moeten we nu langs? Waar is de alarmknop, waar is het brandblusapparaat en hoe kom je veilig buiten? Dat is wat veiligheidsborden zoals borden voor brandbeveiliging, nooduitgangen en dergelijke ons vertellen.Waar zijn uw brandveiligheidsborden en hoe goed kunt u ze op dit moment herkennen? Als u deze twee vragen kunt beantwoorden met een ’hier’ en een ’goed’, weet u zeker wat u precies nodig heeft en scrolt u naar het product van uw keuze.Misschien weet u niet zo veel over de voorgeschreven maten en afstanden voor veiligheidssignalisatie of wilt u meer weten over brandbeveiliging? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Wat zijn borden voor brandbestrijding?Borden voor brandbeveiliging zijn veiligheidsborden die de brandblusapparaten markeren die nodig zijn voor de brandbeveiliging. Het aanbrengen van borden op de inrichting is verplicht op de werkplek. Dit om ervoor te zorgen dat branddetectoren en brandbeveiligingsmiddelen snel gevonden worden. Borden voor brandbeveiliging zijn al vele jaren gestandaardiseerd. De huidige veiligheidsmarkering is in februari 2013 in ASR A1.3 opgenomen. Volgens DIN EN ISO 7010 bestaat een bord voor brandbeveiliging altijd uit een wit pictogram op een rode achtergrond. Er staat geen tekst op en daarom kunnen ze internationaal worden gebruikt. In onze webshop zijn alle twaalf brand borden verkrijgbaar. • Brandslang

 • Brandweerlift

 • Ladder

 • Brandblusser

 • Middelen en apparatuur voor brandbestrijding

 • Brandmelder

 • Telefoon brandalarm

 • Richtingaanduiding rechtdoor

 • Richtingaanduiding schuin

 • Branddeken

 • Verrijdbare brandblusser

 • Brandwerende deur
Hoe kan ik de brandpreventie borden correct aanbrengen?De montagehoogte van de brandgevaar borden is meestal ca. 200 – 220 cm (kozijnhoogte). Het is belangrijk dat brandblusapparatuur kan worden gevonden, zelfs als het zicht erop door een object wordt belemmerd. Afhankelijk van het type bord kunnen borden voor brandbeveiliging op verschillende manieren worden bevestigd.

Welke soorten brand borden zijn er?
U kunt bij ons borden voor brandbeveiliging kopen als tweedimensionale borden met vouw of als eendimensionale borden. Selecteer ’Standaard’ als u uw bord voor brandbeveiliging als zelfklevende folie wilt bestellen.U kunt ook de grootte van de brand borden kiezen, omdat ze afhankelijk zijn van de herkenningsafstand, d.w.z. de afstand van waaruit het bord gezien wordt. Meer informatie hierover vindt u in ons inkoophandboek Herkenningsafstanden.Let op: Als de verlichting in uw bedrijf uitvalt, moeten uw veiligheidsborden nog steeds zichtbaar zijn. Daarom hebben we lichtgevende borden die ook als het donker is de weg wijzen.Neem contact met ons op als u vragen heeft. Wij helpen u graag bij de keuze van uw borden voor brandbeveiliging in overeenstemming met de richtlijn betreffende de werkplek, hoewel we hopen dat u ze nooit echt nodig zult hebben.