Laboratoriumkasten, cleanroomkasten

Ontdek alle kasten die u kunt gebruiken in een apotheek. Deze laboratoriumkasten zijn uitgerust met alle faciliteiten om elk risico uit te sluiten. Deze laboratoriumkasten kunt u gebruiken wanneer u steriel moet werken.

In de categorie Laboratoriumkasten, cleanroomkasten bieden wij u producten van de volgende merken aan: EUROKRAFTbasic.

Relevant
Aantal artikelen: 47

Laboratoriumkasten voor orde en veiligheidLaboratoriumwerk is kleinschalig werk. Maar wat te doen met alles wat u nodig heeft? Het beste in een van onze laboratoriumkasten. Daar kunt u ook de ingrediënten voor uw werk bewaren, die speciale veiligheidsmaatregelen vereisen.


Ontdek alle producten die u kunt gebruiken wanneer u een cleanroom nodig heeft. Deze ruimte moet steriel zijn om zonder risico te kunnen werken.

Aan welke eisen moeten laboratoriumkasten voldoen?Hoe een kast ontworpen moet worden, hangt vooral af van wat u er in opslaat. Als u te maken heeft met giftige chemicaliën of andere gevaarlijke stoffen, heeft u een gevaarlijke stoffen- of veiligheidskast nodig. Dit is wettelijk voorgeschreven.Onze laboratoriumkasten voor onschadelijk gereedschap zijn ook robuuster dan andere kasten. Vloeistoffen waar normaal kantoormeubilair vroeg of laat niet vertrouwd mee mag raken, kunnen immers in een laboratorium worden gemorst.Waar moet u op letten bij kasten voor gevaarlijke stoffen?Kasten voor gevaarlijke stoffen zijn er bij VINK LISSE in verschillende uitvoeringen. De sleutel tot de bescherming van mens en milieu is ervoor te zorgen dat de eigenschappen van de kast en de gevaarlijke stof met elkaar overeenkomen. U kunt dit eenvoudig controleren met behulp van de gevarensymbolen in onze productbeschrijvingen.Afhankelijk van de toepassing en het model zijn onze veiligheidskasten uitgerust met afvoerluchtaansluitingen, verstelinrichtingen voor oneffenheden in de vloer en opvangbakken. Een vergrendeling is verplicht voor kasten voor gevaarlijke stoffen en voorkomt dat gevoelige stoffen in de verkeerde handen vallen. Veiligheidscombinaties maken het mogelijk om logen en zuren op te slaan in één meubelstuk.Nog vragen? Antwoorden kunt u vinden in onze inkoophandboeken over de opslag van waterverontreinigende en ontvlambare vloeistoffen of bij ons persoonlijk.Welke andere soorten laboratoriumkasten zijn er nog meer?Legborden, verrijdbare onderkasten, hangkasten – naast kasten voor gevaarlijke stoffen vindt u bij VINK LISSE een ruime keuze aan laboratoriumkasten voor documenten, apparatuur en ander keukengerei. Omdat ze gemaakt zijn van kunststof gecoat plaatmateriaal, zijn ze taai, maar zien ze er ook decoratief uit en kunnen ze gemakkelijk met elkaar gecombineerd worden. Ook beschikbaar zijn laboratoriumspoelbakken met vast gelaste spoelbakken.Welke eigenschappen zijn belangrijk voor elke kast?Goede laboratoriumkasten zijn niet alleen veilig en robuust. Ze zijn ook praktisch, of het nu gaat om een kast voor gevaarlijke stoffen of een universele kast. Hiervoor zijn in hoogte verstelbare legborden nodig waarmee u uw kast flexibel kunt aanpassen. Uitschuifbare legborden maken het gemakkelijker voor u om snel en specifiek uit te nemen wat u nodig heeft. Wielen maken de onderstellen mobiel.En om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt, niet alleen wat betreft de opslag in uw laboratorium, vindt u in onze winkel nog veel meer producten voor laboratoriummeubilair – van inhaakstellingen tot laboratoriumtafels.Deze producten kunnen ook interessant voor u zijn:Telescooprails | Wandvitrines | Hoge kasten | Draadkorven | Lade-indelingen | Legbordstellingen | Pavoy stalen kasten | QUIPO dossierkasten