Veiligheidskannen

Opzoek naar goede veiligheidskannen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben alle veiligheidskannen van JUSTRITE in ons assortiment en verkopen deze met alle mogelijke opties. Heeft u een kan nodig om ethanol of ander zuur te transporteren, dat is geen enkel probleem met onze veiligheidskannen.

In de categorie Veiligheidskannen bieden wij u producten van de volgende merken aan: Justrite, FALCON, EUROKRAFTpro, CEMO, PRESSOL, ZARGES.

Merk
Duurzaamheid
Hoogte [mm]
215
215
1125
1125
-
Relevant
Aantal artikelen: 87

Veiligheidskannen en transportkannen voor uw gevaarlijke stoffen.Als u een bepaald zuur wilt transporteren, wilt u dit zeker in een van onze veiligheidskannen doen. Wij hebben 2Liter veiligheidskannen en ook 5 liter veiligheidskannen. Als u geen oplossing heeft om uw zuur te transporteren, koop dan één van onze veiligheidskannen. Wij hebben deze kannen ook met een schenktuit. Deze kunt u zonder problemen monteren op onze JUSTRITE-veiligheidskannen. Ook de allerkleinste veiligheidskannen van 0,5 l kunt u bij VINK LISSE vinden. Hier vindt u een overzicht van de belangrijkste aspecten die bij de selectie een rol spelen.Wat zegt de wetgever over het gebruik van veiligheids- en transportbakken?Bij het omgaan met gevaarlijke stoffen moet u zich houden aan een groot aantal richtlijnen en wetten die van toepassing zijn, afhankelijk van het soort bedrijf en de hoeveelheid aanwezig materiaal en die bepalen wat de noodzakelijke veiligheidsproducten moeten zijn.Belangrijk zijn onder meer de TRGS 510 ''Opslag van gevaarlijke stoffen in draagbare bakken'' evenals de TRGS 526 (''Laboratoriumrichtlijn'') en de Industriële veiligheidsverordening (BetrSichV).De TRGS 510, bijvoorbeeld, verwijst naar het gebruik van kleine hoeveelheden op de werkplek en bepaalt dat de gebruikte hoeveelheden gevaarlijke stoffen moet worden beperkt tot het dagelijkse maximum of dat zij voldoen aan de restricties op ploegendiensten. Voorraden moeten worden opgeslagen in geschikte veiligheidsbakken en moeten dienovereenkomstig zijn geëtiketteerd.Het principe voor alle richtlijnen is duidelijk: elke gevaarlijk stof die op enigerlei wijze het milieu, de veiligheid of de gezondheid van medewerkers kan aantasten, moet in geschikte bakken worden opgeslagen. Dit geldt voor elk logistiek gedeelte – van goederenontvangst tot magazijn en van dosering tot afvalverwijdering.Elke afdeling heeft zijn eigen bakken, opslagfaciliteiten en aanvullende veiligheidsvoorschriften die worden gehanteerd. Er zijn echter op een hoger niveau eisen van toepassing:


  • Het materiaal waarvan een bak is gemaakt moet noodzakelijkerwijs overeenkomen met de risicosituatie van de inhoud. Bovendien moet in ieder geval de weerstand tegen inwerkende media worden aangegeven.

  • Er is een etiketteringsplicht, waarbij de onderneming verantwoordelijk is voor de naleving ervan.

  • De respectievelijke bakgrootte moet voldoen aan een bepaalde kwantiteit.

  • Het omgaan met gevaarlijke stoffen is onderhevig aan regelmatige inspectie en permanente documentatie.


Hoe kies ik veiligheids- en transportbakken?De veiligheids- en transportbakken bij VINK LISSE zijn afgestemd op specifieke vloeistoffen en gevaarlijke stoffen, evenals op specifieke toepassingen. Daarom moet de focus bij uw keuze eerst op deze twee aspecten liggen.Voor de materiaalkeuze adviseren wij om onze lijst met veiligheidsbakken te bekijken. Deze geeft een overzicht. Het gebruiksdoel is het tweede belangrijke punt: Een afvalbak heeft een andere structuur en heeft andere kenmerken dan een was- en dompeltank voor het reinigen van kleine onderdelen.Zodra deze punten zijn opgehelderd, kunt u verder gaan op de betreffende productpagina. Hier is de belangrijkste eigenschap de vereiste inhoud. Daarbij moet u zorgvuldig afwegen hoeveel inhoud daadwerkelijk nodig is, bijvoorbeeld voor één doseertank per werkplek en taak. Het is beter om niet te ruim te rekenen, omdat beperking van de hoeveelheid een belangrijk aspect is bij het minimaliseren van gevaren.Verder is het altijd een goed idee om naar het assortiment labels- en etiketten te kijken, om producten aan te schaffen die voldoen aan de vereisten voor etikettering – tenzij de veiligheids- en transportbak ze al bevat.Veiligheids- en transportbakken bij VINK LISSEElk product voor de omgang met gevaarlijke stoffen bij VINK LISSE voldoet aan de hoogste veiligheidseisen. Meer details zijn te vinden op de respectievelijke productpagina. Als alternatief kunt u contact met ons opnemen.Afhankelijk van het gebruiksdoel en de inhoud, bevatten de bakken belangrijke elementen zoals vlamdovers, doseerinrichtingen, transportvoorzieningen of overdrukventielen, die uw werknemers beschermen en hun werk gemakkelijker maken.Ons assortiment wordt geflankeerd door doordachte toebehoren die de veiligheid verder verhogen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in ons assortiment pompen, speciaal voor gevaarlijke stoffen. Daarnaast bieden wij trechters, opvangbakken en toebehoren voor het hanteren van vaten aan. Of vraag ons gewoon hoe u uw beheer van gevaarlijke stoffen nog veiliger kunt maken.Deze producten kunnen ook interessant voor u zijn:IBC-containers | Vat met wijde hals | Reinigingsmachines | Elektrische pompen | Oliebindmiddel | Oogdouches | Justrite opvangbakken | CEMO opvangbakken