Werkplaatskasten

Zo moet een kast zijn: stevig, onderhoudsvriendelijk, efficiënt en ruim. Onze stalen kasten en zwaarlastkasten passen in dit plaatje. Ze zijn verkrijgbaar als klassieke vleugeldeurkast, materiaalkast of kast voor zware lasten. Vertrouw op het materiaal dat als geen ander voor stabiliteit en robuustheid staat: staal!

In de categorie Werkplaatskasten bieden wij u producten van de volgende merken aan: C+P, LISTA, EUROKRAFTpro, ANKE, Pavoy, mauser, EUROKRAFTbasic, Wolf.

Relevant
Aantal artikelen: 327

Stalen kasten: de belichaming van de universele gebruiksklaarheidAls het gaat om maximaal voordeel met minimale slijtage, zijn stalen kasten bijna geen alternatief voor opslag tijdens het gebruik. Het robuuste materiaal toont zijn voordelen in elke werkomgeving en is in onze online shop verkrijgbaar in talloze kastformaten.Waarom worden stalen kasten aanbevolen en wat zijn de positieve eigenschappen van het materiaal?Als bijna onverwoestbaar materiaal is naar staal, overal waar draagvermogen vereist is en waar zware milieuomstandigheden heersen, een grote vraag in het bedrijf. Dit is zowel in het magazijn als in de productie, in het archief of in de sociale ruimtes het geval.Staal beschermt de inhoud van de kast tegen vuil en talrijke milieu-invloeden, maakt een hoge belasting van de afzonderlijke compartimenten mogelijk en is uiterst duurzaam in het dagelijks gebruik.Vleugeldeurkasten zijn niet alleen vanuit zakelijk oogpunt een goede beslissing, ze zijn ook bijzonder duurzaam. Omdat staal gemakkelijk kan worden gerecycled en een gewild materiaal is in de recyclingcyclus.De bottom line is dat stalen kasten voldoen aan tal van eisen voor moderne fabrieksapparatuur:  • Ze zijn onderhoudsarm, gemakkelijk te onderhouden en duurzaam – en dus minder vaak aan vervanging toe.

  • Ze kunnen zware goederen bevatten, zoals gereedschappen of onderdelen die anders moeilijk te sorteren zouden zijn in het magazijn.

  • De universele uitvoeringen zijn uitermate geschikt om ze te individualiseren door middel van magazijnbakken, laden, enz. en ze aan te passen aan de huidige opbergvereisten.

  • Met de toenemende veiligheidsclassificatie neemt ook de brand- en inbraakbeveiliging van stalen kasten toe.


Waar in de fabriek zijn stalen kasten de beste keuze?Onze modellen van merken als Eurokraft en Quipo zijn ontworpen voor een grote verscheidenheid aan bedrijfsomgevingen en kunnen in theorie door het hele bedrijf worden geïnstalleerd.Houd er echter rekening mee dat zware kasten een hoog eigen gewicht hebben en mogelijk niet geschikt zijn voor het beoogde oppervlak. Indien nodig moet u dit uitsluiten door de draagkracht van de vloer te testen.Om vooral hoge kasten met een kleine footprint te beveiligen, raden wij ook altijd aan om de stalen kasten in de vloer of aan de muur te verankeren.Voor speciale omgevingen of speciale omgevingen, zoals de opslag van gevaarlijke stoffen, moet u onze experts raadplegen of de speciaal op maat gemaakte stalen kasten gebruiken. Stalen kasten voor gebruik in de levensmiddelensector moeten bijvoorbeeld HACCP-conform en van roestvrij staal zijn. Voor de opslag van gevaarlijke stoffen in opvangbakken in kasten gelden andere strenge eisen voor de constructie van het model.Welke veiligheidsniveaus gelden voor stalen kasten?Universele stalen kasten voldoen, afhankelijk van de toepassing, aan talrijke catalogi van voorschriften. Roestvast stalen kasten van brandklasse A1 volgens DIN EN 13501 kunnen worden gebruikt in kantinekeukens, maar moeten ook voldoen aan HACCP.Universele stalen kasten met slot komen overeen met veiligheidsniveau S1 of S2 volgens DIN EN 14450. Als veiligheidskasten zorgen ze ervoor dat de inhoud tot 30.000 euro (privé) verzekerd kan worden. Ze bieden ook bescherming tegen brand.Dit maakt deze kasten ideaal voor de opslag van niet-essentiële bedrijfsdocumenten, voor de privébezittingen van werknemers, enz. Hogere weerstandsklassen volgens EN 1143-1 zorgen voor een continu toenemende inbraakbeveiliging.Op de betreffende productpagina's kunt u duidelijk zien aan welke voorwaarden en veiligheidsniveaus een stalen kast voldoet. Als u niet zeker bent over de nauwkeurigheid of geschiktheid voor uw toepassing, kunt u te allen tijde contact ons opnemen.Deze producten kunnen ook interessant voor u zijn:Telescooprails | Wandvitrines | Kledingkasten | Hangmappenladen | Draadkorven | Hoge kasten | EUROKRAFTpro dossierkasten | Mauser archiefkasten