Steekwagen

In de categorie Steekwagen bieden wij u producten van de volgende merken aan: EUROKRAFTpro, EUROKRAFTbasic, RuXXac, Kongamek, MATADOR.

Merk
Wieluitvoering
Uitvoering
Relevant
Aantal artikelen: 349
Steekwagens hebben een lange en succesvolle geschiedenis. De oervorm van de steekwagen bestond al in de klassieke oudheid: toen werden op twee gietijzeren wielen met houten frame in eerste instantie zakken graan getransporteerd. Ook vandaag de dag maken industriële bedrijven veel gebruik van de steekwagen, maar de huidige constructie lijkt, afgezien van het hefboomprincipe, in niets meer op de middeleeuwse modellen. Moderne steekwagens hebben massieve rubberbanden of luchtbanden en zijn geschikt voor diverse ondergronden: luchtbanden compenseren oneffen vloeren, massieve rubberbanden of polyurethaan wielen rijden goed op gladde vloeren en zijn onderhoudsvrij. Ook het houten frame is vervangen: bij de extra lichte modellen bestaat het frame nu uit aluminium, bij varianten met een zeer hoog laadvermogen worden gelaste stalen buizen of roestvast staal als framemateriaal gebruikt.

De beste steekwagen voor uw toepassing
Zowel vroeger als tegenwoordig komen steekwagens van pas om onhandelbare transportgoederen op rugvriendelijke wijze en ongecompliceerd te verplaatsen, bijvoorbeeld dozen, vaten of zakken. Omdat het assortiment van steekwagens bij VINK LISSE compacte aluminium steekwagens tot en met multifunctionele inklapbare trappen bevat en de laadvermogens tussen 50 en 400 kg bedragen, is het verstandig voor de aanschaf te bepalen wat u nodig heeft. Afhankelijk van de last die u wilt transporteren, hoe het met de ondergrond gesteld is en of u trappen op moet, moet het framemateriaal, het laadvermogen en de vorm van de wielen en steekplaat goed worden afgewogen. Trappensteekwagens herkent u aan het sterwiel – dat zijn 3 tot 5 wielen per zijde die gemakkelijk over traptreden rollen. Omdat veel steekwagens ook nog inklapbaar zijn, nemen ze weinig ruimte in beslag en kunnen ze gemakkelijk in de auto worden meegenomen.