0800-2358 465 
Particulieren Zakelijke klanten
  Pagina afdrukken

Pagina's van het inkoophandboek over het thema ergonomie

Ergonomie op kantoor 

Ergonomie in bedrijven

Ergonomie bij het transportHier vindt u interessante informatie over gezond zitten en de elektrisch in hoogte verstelbare bureautafel Upliner. Voor kantoren is het gebruik van ergonomische kantoormeubels zeer belangrijk. Daarom vindt u in het inkoophandboek ook de richtlijnen voor werkplekuitrusting. Meer informatie over de mechanismen en de functionele productcomponenten van ergonomische kantoorstoelen vindt u in het Lexicon voor gezond zitten.

Lang staan achter de paktafel en aan machines kan de rug sterk belasten. Hier vindt u informatie hoe uw medewerkers ergonomisch kunnen staan en aan welke eisen gezonde werkstoelen moeten voldoen. Ook ladders kunnen worden uitgerust met ergonomische functies. Wij informeren u hier over de rugvriendelijke omgang met ladders.

Transportapparaten en wagens vormen belangrijke hulpmiddelen waarmee u zware voorwerpen op een gezonde manier kunt tillen en verplaatsen. Door Quicklift-functies en ergonomische handgrepen wordt zelfs het verplaatsen van moeilijk hanteerbare voorwerpen eenvoudiger. Extra functionele producten als de e-module vergemakkelijken niet alleen het ergonomisch verplaatsen, maar versnellen ook belangrijke arbeidsprocessen.

Ergonomie op de werkplek

Ergonomie op de werkplek is al lang ingeburgerd. Want ondernemingen hechten er steeds meer waarde aan om hun personeel gezonde werkplekken te bieden. De motivatie voor ergonomische werkplekken in iedere werkomgeving is het behoud van gezonde en tevreden werknemers. Tenslotte is aangetoond dat door het bieden van gezondheidsvriendelijke werkplekken het gemiddelde ziekteverzuim onder het personeel daadwerkelijk verlaagd en de prestaties zelfs verhoogd kan worden.
 

Het is een eenvoudig rekensommetje. Het aanschaffen van ergonomische kantoormeubels is rendabel als wordt gekozen voor kwaliteitsproducten met een lange levensduur. Onderzoeken wijzen uit dat het een klein jaar duurt tot een medewerker met een minimale prestatieverbetering van ca. 3 % een investering heeft terugverdiend van circa € 1.000. In de daaropvolgende jaren behaalt u dus pure winst.

Ergonomische producten hebben al lang voordat er sprake was van een trend in onze onderneming een vaste plaats gekregen binnen het assortiment. Het thema ergonomie loopt vandaag de dag vanwege de grote vraag als een rode draad door ons uitgebreide productassortiment. Op de pagina's van ons inkoophandboek willen wij u onder andere uitleg geven over de ergonomische eisen uit verschillende verkoopsectoren en u hiervoor ook producten adviseren. Dit is slechts een deel van het volledige aanbod bij VINK LISSE en vormt geen vervanging van een professioneel advies van onze verkoopexperts.

MOBIEL GEOPTIMALISEERDE WEERGAVE GEWENST?

De KAISER+KRAFT webshop is nu ook beschikbaar in een nieuwe mobiele versie die voor u voortdurend verder wordt ontwikkeld.
De mobiele weergave proberen
Producten vergelijken